Nyhet

Objektiv för linjekameror

Inspec. X är en serie högupplösande objektiv för linjekameror upp till 12 k pixel, objektiven är konstruerade för ner till 5 µm pixelstorlek och 66 mm sensorlängd.

För att ge bästa bildkvalitet/upplösning finns objektiven i olika utföranden efter avbildnings skala. Tre serier finns tillgängliga 60 och 100 mm för stora bildfält, 105/5,6 för 1 x upp till 0,3 x och en serie 105/4,0 som är anpassade för direkt förstoring i kameran. Objektiven tillverkas av Qioptiq (tidigare Rodestock) i Tyskland.

Inspec. x L Högupplösande Objektiv för linjekameror

Sensor storlekar om 12 k dvs ca 60 mm längd och pixelstorlekar/upplösningskrav om 5 µm är en stor utmaning för objektivtillverkaren, Qioptiq har förverkligat målen i sin Inspec.x L serie. Alla objektiven har 12 linselement för bästa optiska korrektion av färg kontrast.

Alla objektiven har V spår montage som medger möjlighet till bästa azimuth justering, detta innebär att det finns en markering på varje objektiv som indikerar bästa rotationsläge i förhållande till linje sensorns riktning.

Inspec. x L 105/5,6 har V spår i båda ändarna som gör det möjligt att vända objektivet för antingen förminskning eller förstoring 0,3 x till 3 x Mekanik för justering av focus och olika kamera adaptrar finns tillgängligt.

För att underlätta objektiv valet finns ett lättanvänt ”objektivberäknings program” hämta hem det gratis från: http://www.qioptiq.com/request-machvis-software.html i programmet finns också full dokumentation, som ritningar 2 D pdf och 3 D cad, MTF data mm.

Arkiv

Kategorier

Populära ämnen