Nyhet

Hirschmann lanserar en ny version av HIPER Ring

Omkopplingstider på mindre än 10 millisekunder

Hirschmann Automation and Control GmbH, Neckartenzlingen, presenterar i och med Fast HIPER Ring en ny version av HIPER Ring-protokollet, som garanterar omkopplingstider på mindre än 10 millisekunder. Tack vare ringstrukturen kan du skapa ett redundant nätverk till en fördelaktig kostnad samt utföra underhåll och utbyggnader under drift. Därför lämpar sig Fast HIPER Ring särskilt väl för komplexa tillämpningar som t.ex. kombinerad överföring av bild-, ljud- och datainformation. För tillfället används också det här protokollet i switcharna ur produktfamiljerna MACH 1000 och RSR. Allt eftersom kommer alla switchar med management funktioner från Hirschmann att stödja Fast HIPER Ring.

Med Fast HIPER Ring-protokollet går det att koppla ihop identiskt konfigurerade switchar till en ring. För att det inte ska bli någon loop i nätverket fungerar en av switcharna som redundanshanterare. Den här hanteraren skickar in testpaket i nätverket med intervall på en millisekund. Om tre på varandra skickade paket inte kommer tillbaka aktiveras en standby-anslutning inom 10 millisekunder.

De manuella Fast/Gigabit Ethernet-switcharna ur MACH 1000- och RSR-serierna är avsedda för miljöförhållanden med elektrostatiska urladdningar, magnetfält och starka vibrationer. Medan MACH 1000-enheterna är avsedda att användas i skåp, kan RSR-switcharna monteras på DIN-skena eller på väggen. På så sätt går det att skapa kompletta nätverkslösningar för transformatorstationer.
För mer information kontakta Michael Adolfsson, e-mail michael.adolfsson@remove-this.metric.se, tel. (0)8-626 48 43

Arkiv

Kategorier

Populära ämnen