Nyhet

Fast/Gigabit Ethernet-familjen RSR från Hirschmann

EMC-godkända switchar för DIN montage

Hirschmann Automation and Control GmbH, Neckartenzlingen, presenterar RSR-familjen. Switcharna finns i en Fast- (RSR 20) och en Gigabit Ethernet-version (RSR 30) och är utformade att klara extremt hårda krav avseende chock- och vibrationstålighet samt elektromagnetisk kompatibilitet. De har dessutom ett kompakt metallhölje och kan monteras på såväl DIN-skena som direkt på väggen. Andra egenskaper är det utökade temperaturområdet på -40 till +85 grader Celsius samt en spänningsförsörjning på 16,8 – 60 V (DC) eller 48 – 320 V (DC) resp. 90 – 265 V (AC). Som skydd mot kondens kan mönsterkorten på begäran förses med en speciell lack (conformal coating). Enheterna lämpar sig särskilt väl för användning under miljöförhållanden med hög elektromagnetisk och mekanisk belastning något som, bland annat, uppstår i transformatorstationer och vid järnvägsanläggningar.

Switcharna kan anpassas individuellt i olika utföranden enligt modulprincipen och har upp till nio Fast Ethernet-portar (100 BASE-TX/FX) och maximalt tre Gigabit-uplinkportar (1000 BASE-TX). Eftersom uplinkportarna är utformade som kombinationsportar kan de även utrustas med SFP-fibermoduler (1000 BASE-FX/SX/LX/LH).
Redundansfunktioner som Fast HIPER-Ring, Rapid Spanning Tree och Link Aggregation ger hög tillgänglighet på nätverket. Till säkerhetsfunktionerna hör åtkomstkontroll som följer IEEE 802.1x, IP- och MAC-portsäkerhet samt SNMP v3 och SSH.

Det fläktlösa kylsystemet och, en valfri, redundant spänningsförsörjning bidrar till hög driftsäkerhet och switchens tillstånd kan fjärravläsas. Detaljerad information kan visas via en standardwebbläsare. Ytterligare en administrativ funktion ger det integrerade SNMP-gränssnittet, som möjliggör användning av programvara för nätverksadministration.
För mer information kontakta Michael Adolfsson, e-mail michael.adolfsson@remove-this.metric.se, tel. (0)8-626 48 43

Arkiv

Kategorier

Populära ämnen