Nyhet

En banbrytande profilmätare från Keyence

En helt ny visionbaserad profilmätare från Keyence som eliminerar tidigare X/Y stativ.

Genom att helt enkelt placera ett objekt i mätområdet, kan vem som helst mäta allt från innerdiametrar, cirkulära hål och vinklar till komplexa former från ritningar. Alla dessa var svåra att mäta med konventionella metoder, men kan nu mätas med lätthet och precision.

KEYENCE ursprungliga bildbehandlingsteknik gör det möjligt att detektera kantpositioner mer exakt än konventionella avsyningssystem på grund av sub-pixel bearbetning ner till 0,01 pixel.

Den nyutvecklade dubbla telecentriska linsen med en diameter på Ø100 mm fångar den fullständiga bilden av objektet, som gör det möjligt att samtidigt mäta alla kontrollpunkter. Dessutom kan de erhållna mätdata sparas digitalt och matas ut som rapporter och statistiska uppgifter.

IPASS* metoden körs via en mönstersökning på målet som är placerat i mätområdet för sin position och vinkel utifrån målets karaktär. På grund av denna automatiska mönsterigenkänningspositionering är nu den manuella positioneringen ett minne blott.

* iPASS = Intelligent Pattern Analysis Search System

Mäter samtidigt 99 punkter genom att helt enkelt trycka på en knapp. Upp till 1000 objektdata kan sparas i minnet.

Många användare säger att de har köpt en dyr automatisk mätanordning, men kan inte behärska den.

 

Detta beror ofta på svåra registreringar och krånglig programmering. IM-6000 serien registrerar alla objekt med bara ett klick, och inte kräver någon besvärande programmering.

För mer information kontakta:
Glenn Abrahamsson, telefon 08-626 48 51, e-mail: glenn.abrahamsson@remove-this.metric.se

Arkiv

Kategorier

Populära ämnen