Nyhet

ATEX-godkända profibus repeatrar från Hirschmann

Deep Water Horizon katastrofen har ökat uppmärksamheten på situationer, där det finns risk för olyckor i farliga miljöer. Denna olycka visar tydligt att det operativa bolaget kan hållas ansvarig för eventuella skador på omgivningen.

Mer än någonsin tidigare, kan företag förvänta sig nolltolerans när det gäller att lägga fram nödvändiga godkännanden för enheter som används i sådana riskfyllda platser. Endast rätt dokumentation kan bevisa för de nationella och rättsliga myndigheter om att rörelsedrivande företag har gjort allt som står i dess makt för att garantera säkerheten för sina tillgångar.

Hirschmann™ Profibus PRO serie Repeatrar

Det kan därför vara tryggt att veta det att Profibus PRO-serien av repeatrar, nyligen har godkänts enligt den europeiska ATEX-standarden för användning i ATEX Zon 2.

Med cUL Class 1 Div 2 godkännande som redan finns tillgänglig från januari 2010, har vi nu alla förutsättningar för att sälja till olje-och gasindustrin och kemiska fabriker i viktiga regioner. Den nya certifieringen stärker avsevärt Hirschmanns konkurrenskraft i dessa branscher, där godkännanden är obligatoriska.

       

 

För mer information kontakta:

Michael Adolfsson, tel 08-626 48 43, e-mail: michael.adolfsson(a)metric.se

Arkiv

Kategorier

Populära ämnen